CIZRNOVÝ SALÁT S BALKÁNSKÝM SÝREM

13.09.2018

Absolutně jednoduchý recept na salát, který vás na dlouho zasytí a na kterém si pochutnáte. 

Ingredience pro 4-5 porcí: 

  • 800 g cizrny (já používám z konzervy nebo ze sklenice, ale můžete si ji i uvařit)
  • 2 jarní cibulky
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 paprika
  • 200 g balkánského sýra
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce černého sezamu
  • sušený česnek, sušená petrželová nať, sušená pažitka
  • olej na smažení (já použila slunečnicový)
  • 4 lžíce dýňového oleje

Začneme tím, že si do slunečnicového oleje přidáme sušený česnek, pepř, sůl a sušené bylinky. Tímto bylinkovým olejem bohatě potřeme balkánský sýr, zabalíme do alobalu nebo do folie a necháme chvíli uležet. Ideální je si takto sýr připravit alespoň den dopředu. 

Papriku, cibulku a ředkvičky omyjeme a očistíme, nakrájíme na drobné kousky a ve velké míse smícháme spolu s cizrnou. Přidáme sůl, pepř, sezam a dýňový olej a opět důkladně promícháme. 

Naložený balkánský sýr nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky a smažíme na pánvi asi 1 minutu z každé strany. 

Osmahlý sýr přidáme do salátu, zamícháme a můžeme podávat. Přeji vám dobrou chuť.