FUSILLI S RAJČETEM A CUKETOU

21.02.2019

Příprava tohoto vegetariánského jídla vám zabere maximálně 30 minut a skvěle si pochutnáte. Takové rychlovaření mám ráda, do půlhodinky :-) 

Suroviny na 2 porce: 

- 250 gr. fusilli, samozřejmě můžete použít jakékoliv jiné těstoviny
- 1/2 cukety
- 150 gr. rajčat
- 2 malé bílé cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sladká paprika - podle chutí, zhruba 1 lžičku
- pepř a sůl
- máslo 
- strouhaný sýr na ozdobu

Do vroucí osolené vody vložte těstoviny a nechte vařit zhruba 10-12 minut do změknutí. Před odstavením z plotny vždy ochutnejte, zda už jsou těstoviny al dente a pak slejte vodu. Uvařené těstoviny zatím nechte v hrnci a přiklopte pokličkou, aby nevychládaly. 

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Do pánve vhoďte máslo (cca 20-25 gr.) a cibuli a nechte osmahnout, občas promíchejte vařečkou. Zatímco se smaží cibule, rajčata a cuketu omyjte a nakrájejte na malé kousky. 

Když už je cibule příjemně osmažená dozlatova, přihoďte nakrájenou cuketu a rajčata, zaprašte paprikou, osolte a opepřete dle chuti a přidejte prolisovaný česnek. Nechte smažit na pánvi na středním plameni. Občas promíchejte

Zeleninu smažte zhruba 15-18 minut, pak do pánve vložte uvařené těstoviny a důkladně promíchejte. Pokud se vám zdá pokrm málo slaný, dosolte. Ihned podávejte a posypte strouhaným sýrem, můžete použít jakýkoliv, který máte doma a máte ho rádi. Dobrou chuť.